Jumong Herceg


( A Filmben )

Dongmyeong, vagy Dongmyeongseongwang, születési nevén Jumong. Ő volt Korea legészakibb részen a Három Királyság egyik részén, Goguryeoban az első király.Nevének sok átírás született, bizonyos viszont, hogy vezeték neve Go volt.

Születése:

Sok legenda övezi. Azt tartják, hogy Hae Mosu, és Yuhwa a folyóisten lányának a fia. Hae Muso és Yuhwa egy folyónál találkozott, amit a folyó Isten nem nézett jó szemmel. Ezek után Yuhwa-t elüldözte az Ubal folyóhoz, ahol később Geumwa király ágyasa lett. Yuhwa közben terhes volt, és szült egy tojást, amit megpróbált elpusztítani, és az állatokkal megetetni, de mikor nem ment, végül ki kelt a fia Jumong, aki kitűnő íjász volt.

Élete:

Kitűnő íjász képessége volt. Geumwa király fia féltékeny lett rá, ezért el kellett hagynia Dongboyeo-t. A legenda szerint szerint lova belelépett egy sebes folyású folyóba, és így átlépett az északi határra. Gogurye első király lett, és egyesítette a külön álló öt törzset egységessé, Jolbon királysággá. Ezek után feleségül vette Seo-t.

Goguryeo első királya:

Miután király lett, még abban az évben behódolt neki Biryu király, amiért legyőzte törzsét. I.e 34-ben elkészült Goguryeo első fővárosa, Jolbon. Négy évvel később I.e. 28-ban elküldte Wiyeom-ot, hogy hódítsa meg az északi területeket, Okjeo-t. Ebben az évben meghalt Jumong anyja. Halála után királynő címet kapott, pedig csak ágyas volt.

Jumong számos ajándékot küldött Geumwa királynak a nagylelkűségéért. Jumong első felesége Lady Ye Dongbuyeo-ból menekült két fiával, és belépett Goguryeo-ba. Ye lett a királynő, ami feszültséget hozott Jumong második feleségével Seo-val. Seo féltette pozícióját és fiait, így elindult délebbre, Dél-Koreába, ahol Baekje épült. Jurij, Jumong első fia lett a trónörökös, és trónon utódja.

Halála:

Jumong 40 évesen halt meg I.e. 19-ben. Fia Jurji lett a következő király. Halála után a Chumo-seongwang nevet kapta.

Örökség:

Goguryeo-ban egészen 668-ig a Sillai hódításig a Go család királyai uralkodtak.

 

 

vissza a címoldalra

Akarsz új sorozat vagy film nézésébe belekezdeni?
Eredmények
További szavazások
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 


sillakiralysag.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!